dimecres, 27 de febrer del 2013

Així va ser el festival de nadales '12



 
El dia 16 de desembre els Juniors de la zona “Camí del Nord” (Centres Juniors de Meliana, Foios, Albalat, Tabernes Blanques i Puçol) ens vam reunir per a celebrar el ja tradicional dia de les nadales, on cada centre es prepara una nadala a partir d’una cançó coneguda. Nosaltres, per exemple adaptarem la cançó de Pablo Alborán “Volver a empezar ”.


Com aquest any les nadales es celebraren a Meliana, tots el xiquets/es i educadors/es ens concentrarem al camp de futbol on l’autobús ens esperava per a anar cap a Meliana. Després de un viatget molt curtet, vam arribar a Meliana i ens dirigirem al nostre destí final, l’església dels Sants Joans. Allí ens vam reunir amb tots els altres centres i junt als educadors/es encarregats de preparar el festival començarem la acollida on ens heu passarem la mar de bé realitzant danses tots junts.


Una vegada acabarem l’acollida ens començaren a cridar centre per centre per a que ocuparem els nostres respectius llocs a l’església i per fi començarem les esperades nadales, on anaren pujant els centres i seguint la dinàmica que teníem que preparar, anàvem explicant com es vivien els Nadals als diferents continents segons el que ens havia tocat a cadascú i a més presentàvem un valor (Esperança, Amor, Amistat...) en forma de regal. Després de l’actuació d’uns quants centres, de la presentació del projecte solidari, que realitzem tots els anys amb un xicotet donatiu per part de xiquets/es, educadors/es i centres, que en aquest cas anava destinat per a Caritas Meliana i la presentació dels resultats del projecte de l’any passat (Ajudarem a la compra d’una ambulància per a una zona pobra de l’Índia), per fi ens tocà cantar la nostra nadala, però abans vam fer la introducció del nostre continent, Sud-Amèrica, que consistia en la “Processó dels Ciris “ típica d’allí. Cada xiquet/a duia una branqueta d’olivera per a fer el bressol del xiquet Jesús, mentre els educadors/es es ficaren fent un corredor de ciris, fins que finalment l’últim xiquet deixava al Jesuset i el nostre regal, l’Esperança, tot açò mentre sonaven nadales típiques de Sud Amèrica.


Una vegada fet açò, per fi ens disposarem a cantar la nostra nadala, encara que estàvem un poquet nerviosos es va escoltar de meravella i tots els altres centres ens van aplaudir i felicitar molt per la nostra actuació. Després d’açò vam tornar al nostre lloc, vam veure l’ultima actuació i comença la conclusió del acte, on una vegada juntets i ordenats tots els regals els van pegar la volta i aparegué el rostre de Jesús, figura molt important del Nadal, a vegades una mica oblidada. 


Per a finalitzar les autoritats locals i el consiliari de la parròquia ens donaren les gràcies per haver acudit i també ens felicitaren per l’èxit aconseguit i ja per fi començarem el nostre camí de tornada cap a Puçol.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada