dilluns, 2 d’abril del 2012

Falla Juniors '12


Un any més, els dos centres del poble, Caminar i Apocalipsis, ens vam ajuntar per a fer la tradicional falla a la plaça del País Valencià. Enguany el tema de la nostra falla era el nostre poble, vam poder veure el nostre molí de vent, el cabeçol i també la marjal i el camp de futbol.

El matí va començar amb la “plantà”, per part dels educadors/es allí presents, dels dos centres. Mentrestant la resta d’educadors/es va muntar les taules i cadires al centre de la plaça. Sobre les dotze del mig dia va començar un gran joc on participaren xiquets i xiquetes dels dos centres. Aquest tractava sobre jocs tradicionals com el mocador, carrera d’obstacles, botar a la corda…

Una volta finalitzat el joc, tots els/les xiquets/es acompanyats/des dels educadors/es es van traslladar al passeig de la constitució, on es va realitzar la “globotà”, una mascletà amb globus. Res que envejar a les que es tiren a l’ajuntament de València.

Al mateix temps s’estaven preparant les brases per a que cada grup elaborara la seua “torrà”. Alguns grups van optar pel clàssic entrepà de baix braç, altres en canvi van traure els seus dots culinaris i van fer una bona “torrà” d’embotit i carn.

Després de compartir una bona taula amb els/les companys/es de grup i educadors/es, tots/es els/les presents al dinar es van traslladar fins l’església de Santa Marta per a celebrar l’eucaristia.

En finalitzar l’eucaristia, vam tornar tots els grups a la plaça del País Valencià on es va repartir el berenar. Enguany es va repartit batut de xocolata amb valencianes. Seguidament, es van fer les ultimes fotografies a la falla per a guardar en el record, es va fer el tradicional indult del ninot on Caminar va voler alliberar de les flames el ninot que representava la EMTV local. 




Per acabar la jornada, cap a les 18.30h es va posar fi a un dia intens i les flames van acabar amb el monument de la falla juniors de 2012.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada